Saturday, August 16, 2008

Pasca Penamaan Calon: ‘Alhamdulillah Semuanya Lancar’

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar sepanjang proses penamaan calon pagi tadi.

Say terharu tatkala mengenang kembali saat dipilih mewakili rakyat Permatang Pauh hampir 26 tahun yang lalu. Kini selepas 4 tahun bebas daripada penjara, diri kerdil ini terasa umpama sireh pulang ke gagang.


Saya terharu tatkala mengenang kembali saat dipilih mewakili rakyat Permatang Pauh hampir 26 tahun yang lalu. Kini selepas 4 tahun bebas daripada penjara, diri kerdil ini terasa umpama sireh pulang ke gagang.

Jutaan terima kasih buat Tuan Guru Nik Abd Aziz, Sdr Lim Kit Siang, Sdr Mohd Sabu, Sdr Karpal Singh, Sdr Husam Musa, Sdr Lim Guan Eng, Dr. Lo’Lo, serta teman pimpinan Pakatan lainnya. Komitmen Dr. Syed Husin, Sdr Azmin, Sivarasa, William Leong, serta pimpinan KeADILan seluruh negara yang berkumpul di Permatang Pauh sangat menyuntik semangat. Demikian juga buat puluhan ribu penyokong dan pendukung Pakatan Rakyat yang hadir menyatakan sokongan pagi ini.

Jentera kempen sudah dipersiap dan perlu kekal mantap selepas ini. Masanya telah tiba untuk kita semua berjuang demi masa depan Malaysia yang lebih gagah perkasa.

Gelanggang telah dibuka. Ayuh, kita gerakkan rakyat demi nusa!

ANWAR IBRAHIM

No comments: